...

Bulut Depolama Nedir ve Kullanmalı mıyım?

Bulut Depolama Nedir ve Kullanmalı mıyız?

Veri depolamanın en iyi ve en güvenli yollarından biri bulut depolama kullanmaktır. MicrosoftGoogle ve Amazon gibi büyük şirketler düzinelerce küçük sağlayıcıdan bahsetmiyorum bile dosyaları aylık bir ücret karşılığında site dışında depolamanıza izin veriyor. Ancak bulut depolama tam olarak nedir ve nasıl çalışır buluta güvenmeli miyim?

Bulut “Cloud” Depolama Nedir?

Kısacası bulut depolama “Cloud” , dosyalarınızı ve verilerinizi kendi bilgisayarınız yerine internet üzerinden depoladığınız alandır. Kendi sabit sürücünüzü doldurmak yerine, ücretli bir hizmet alırsınız ve dosyalarınızı sunucularına koyarsınız.

Bu, dosyalarınızın internette tutulduğu ve her yerden ve herhangi bir cihazdan erişilebildiği anlamına gelir: şifrenizle hizmette oturum açmanız yeterlidir. Bulut depolama hizmetlerinin çoğu, dosyalarınızı çevrimiçi olarak görüntülemenize ve dosyalar üzerinde çalışmanıza olanak tanır, Google Workspace ve Office365 gibi belgeler ve ofis dosyalarınız üzerinde çalışmanıza olanak tanır.

Bulut “Cloud” Depolama Avantajları

Bulut “Cloud” depolamayı kullanmak için çok iyi nedenler var. Dosyalara her yerden erişirken, kendi bilgisayarınızda yer açmak veya yedek olarak kullanmak için kullanabilirsiniz. Bilgisayar çökmesi, Harici Disk arızalanması gibi durumlar karşısında dosyaların güvenli bir şekilde Bulut “Cloud” ortamında saklanır

Yerden ve paradan tasarruf etmek ne kadar kullanışlı olursa olsun, bulut depolamanın iki ana avantajı, her yere erişiminizin olması ve dosyaların sürekli olarak eşitlenmesidir. Bunlardan ilki en basitidir: Nerede olursanız olun veya yanınızda hangi cihaz olursa olsun, internet erişiminiz ve şifreniz olması koşuluyla bulut depolama hesabınıza erişebilirsiniz.

Bulut “Cloud” Depolama Dezavantajları

Bulut depolamanın avantajları hakkında bir kitap yazabilirsiniz, ancak dürüst olmak gerekirse, bazı dezavantajlar da var. Bunlardan herhangi birini kullanmak için internet bağlantınızın olması gerekiyor. 🙁

Ayrıca, senkronizasyonlarınızın dakikalarca sürmesini gerçekten sevmiyorsanız, bunun da iyi bir bağlantı olması gerekir. İnternet bağlantısının düzensiz olduğu bir yerdeyseniz, bulut depolama güzel bir seçenek olmuyor.

İkinci en büyük soru, bulut depolamanın güvenli olup olmadığıdır. Buradaki cevap, büyük ölçüde birlikte olduğunuz hizmete bağlı olmasıdır. Örneğin Dropbox, bazıları oldukça ciddi olan bir ihlal geçmişine sahiptir. Birçok kişi bulut depolama hizmetleriyle çok sayıda dosya depoladığından, bu sağlayıcılar bilgisayar korsanları için cazip hedefler haline geliyor.

Çevrimiçi olan her şeye herkes tarafından erişilebilir, yani evet, dosyalarınıza çevrimiçi suçlular tarafından erişilme olasılığı vardır. Bu nedenle, ister çıplak resimler ister şirket sırları olsun, hassas dosyaları çevrimiçi olarak saklamamalısınız, bu dosyaları sabit sürücünüzde tutun.

Bununla birlikte, bulut depolamanın faydaları, özellikle çok hassas bir şey için kullanmazsanız, dezavantajlarından daha ağır basar. Kendiniz denemek istiyorsanız, Google veya Office365 Cloud sistemlerinden başlayabilirsiniz.

Meslek hayatım boyunca edindiğim bilgileri elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım, bunun yanında güncel gelişmeler, Online eğitimler ve Pratik bilgileri vermeye devam edeceğim.
Cem BARUT

Bir Cevap Yazın

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.