YouTube videosunu gizleme, listeden kaldırma veya silme

YouTube videosunu gizleme, listeden kaldırma veya silme

YouTube kanalı çalıştırıyorsanız, bazı yüklemeleri temizlemek isteyebilirsiniz. Kanalınızın güncel kalmasını sağlamak için eski YouTube videolarının gizlenmesi, liste dışı olması ve hatta silinmesi gerekebilir. Bir YouTube videosunu nasıl gizleyebileceğinizi, listeden kaldıracağınızı veya sileceğinizi aşağıda anlatacağım.

YouTube’da Videoları Gizleme veya Listeyi Kaldırma

YouTube, yüklediğiniz videoları gizli olarak ayarlamanıza ve videoyu görüntülemek için kimlerin erişebileceğini seçmenize olanak tanır. Ayrıca kanal listenizden ve YouTube arama sonuçlarından gizlerken videoların bağlantısını kaldırabilir ve bağlantıya sahip olan kullanıcılar tarafından görülebilir olmasını sağlayabilirsiniz.

Bunu yapmak için videonuzu YouTube web sitesinde açın ve “Kanalınız Ana Sayfası” bölümüne gelin. Kanalınızla ilişkili Google hesabında oturum açmanız gerekecek.

Kanal ana sayfadayken “Yotube Studio” menüsüne tıklayın.

Açılan ekranda sol menüde “Videolar” bölümüne tıklayın

Görünürlük” sütununun altında, görünürlüğünü herkese açık, gizli veya liste dışı olarak değiştirmek için videonun yanındaki açılır menüyü seçin.

Hangisini istiyorsanız işaretleyip Kaydet düğmesine tıklayın. Değişiklik hemen uygulanacaktır.

Liste Dışı veya Özel YouTube Videolarını Paylaşma

Başkalarının liste dışı bir videoyu izleyebilmesi için videonun doğrudan bağlantısını paylaşmanız gerekir. Video, kanal listenizden ve YouTube aramasından gizli kalacaktır.

Özel videolar için diğer Google hesabı kullanıcılarını videoyu görüntülemeye davet etmeniz gerekir.

Video Ayrıntıları” düzenleme sayfasının sağ üstünde, “Kaydet” düğmesinin yanındaki Üç nokta menü simgesine basarak yapabilirsiniz.

Buradan “Paylaşabilir bağlantı al” seçeneğini tıklayın. Bağlantı linki anında kopyalanacaktır, istediğiniz kişiye linki yollayabilirsiniz.

YouTube Videosu Nasıl Silinir?

YouTube Studio  kanalınıza yüklenen tüm videoları listeler. Bir videoyu silmek için  “Videolar” ın üzerine gelin ve link paylaşımda yaptığınız gibi üç nokta menü simgesini tıklayın.

Açılan Menüden “Tamamen sil” tıklayıp videoyu silebilirsiniz.

YouTube sizden videoyu silmek isteyip istemediğinizi onaylamanızı ister.

Bunu onaylamak için “Silme işleminin kalıcı olduğunu ve geri alınamayacağını anlıyorum” onay kutusunu etkinleştirmek için işaretleyin ve ardından videoyu kanalınızdan silmek için “Tamamen sil” i seçin.

Tamamen Sil” düğmesini tıkladığınızda, video YouTube kanalınızdan tamamen silinir ve geri alınamaz.

Cem BARUT

Cem BARUT

Meslek hayatım boyunca edindiğim bilgileri elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım, bunun yanında güncel gelişmeler, Online eğitimler ve Pratik bilgileri vermeye devam edeceğim.

Bir Cevap Yazın