Bir e-postanın Tehlikeli Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bir e-postanın Tehlikeli Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Her gün milyarlarca e-posta gönderildiğinde, kötü amaçlı yazılımların ve virüslerin gelen kutunuza ulaşması için büyük çaba harcıyorlar. Tehlikeli ekleri içeren e-postaların yüzdesi nispeten düşük olsa da yüzde 2,3 , e-postaların milyonlarca yollandığını unutmayın. Gelen kutunuza gönderilen kötü amaçlı içeriğe karşı en iyi savunma, bir tehdidi nasıl hızlı bir şekilde tespit edeceğinizi bilmektir. Zararlı eklerden, kimlik avı dolandırıcılıklarından ve daha fazlasından korunmanıza yardımcı olmak için, tehlikeli bir e-posta belirlemek için bu ipuçlarını aklınızda bulundurun .

Tehlikeli e-postaları belirleme

Bazı e-posta tehditlerini tespit etmek diğerlerinden daha zordur ve bilgisayar korsanları saldırılarında her geçen gün daha karmaşık hale geliyor. Genel olarak, aşağıdaki yaygın ipuclarından herhangi birini fark ederseniz e-postanın tehlikeli olduğunu varsayabilirsiniz.

Garip Gönderen Bilgileri

Şüpheli bir e-postayı incelerken kontrol etmeniz gereken ilk noktalardan biri gönderenin adres bilgisidir. Elbette, hiç abone olmadığınız yabancılardan veya listelerden gönderilen mesajlar endişe verecektir, ancak daha “normal” görünümlü adreslere de dikkat edin. Bir e-posta açmanızı sağlamak için, bilgisayar korsanları genellikle bankalar ve mağazalar gibi saygın şirketler olarak görünürler. Gönderenin e-posta adresinde gereksiz yere virgül ve nokta, yazım hataları veya eklenen numaralar gibi garip karakterler olmadığından emin olmak için adresi iki kez kontrol edin.

Kişisel Bilgi

En yaygın e-posta dolandırıcılıklarından biri kimlik avıdırKimlik avı e-postası, kredi kartı numaraları, şifreler veya hesap bilgileri gibi kişisel bilgileri vermenizi ister. Sizi en özel verilerinizi vermeye ikna etmek için, bu e-postalar genellikle aciliyet duygusu, gerçek olamayacak kadar iyi görünen bilgiler ve bilgilerinize erişmek için diğer taktikler oluşturmaya dayanır. Kimlik avı e-postalarına kurban gitmekten kaçınmak için, e-postanın yasal olduğundan emin değilseniz kişisel bilgilerinizi asla e-posta ile vermeyin.

Zararlı Ekler

Şüpheli içerikle birlikte, tehlikeli e-postaların çoğunda bir ek bulunur. Aslında, son çalışmalar kötü niyetli e-postaların yüzde 85’inin .DOC, .XLS, .PDF, .ZIP veya .7Z şeklinde ekli bir dosya içerdiğini buldu. Tüm ekler zararlı olmasa da, e-posta yoluyla bir ek almayı beklemiyor olsaydınız son derece dikkatli olmalısınız. Güvenliği ihlal edilen dosyalar, indirilip açıldıktan sonra bilgisayarınıza saldırmak için tasarlanmış virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlar içerebilir.

Şüpheli Bağlantılar

Eklere benzer şekilde, tanımadığınız veya almayı beklemediğiniz bağlantılar içeren e-postalar, tehlikeli bir e-postayı tanımlamak için kullanabileceğiniz başka bir şekildir. Tehlikeli bağlantıların çoğu eksik, daha önce hiç duymadığınız bir siteye, hatta karışık harfler ve rakamlardan oluşacaktırHerhangi bir bağlantıyı tıklamadan önce, URL’yi güvenli bir şekilde önizlemek için farenizi bağlantının üzerine getirin ve bağlantı adresi çıkana kadar bekletin. Eğer karmakarışık rakamlar ve harflerden oluşuyorsa bu linklere tıklamayın.

Tehlikeli e-posta Aldığınızda ne yapmanız gerekli

Gelen kutunuzda olası bir tehdit belirledikten sonra,  uygun adımları attığınızdan emin olun. E-postayı her zaman gelen kutunuzdan silin ve göndereni spam olarak işaretlemeyi unutmayın. Çoğu e-posta hizmeti, istenmeyen posta önleme yazılımı ile birlikte gelir, ancak bilgisayarınıza ek anti-spam veya virüsten koruma koruması indirerek de ek adıma geçebilirsiniz.

Meslek hayatım boyunca edindiğim bilgileri elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım, bunun yanında güncel gelişmeler, Online eğitimler ve Pratik bilgileri vermeye devam edeceğim.

Bir Cevap Yazın