2022 için en iyi ücretsiz VPN’ler

2022 için ücretsiz VPN'ler

Bilgilerinizi ve internet alışkanlıklarınızı gizli tutmaya veya bir Netflix coğrafi konumu aşmaya çalışıyorsanız, Sanal Özel Ağ (VPN) kurmak verilerinizi meraklı gözlerden korumaya yardımcı olabilir. Bunun için de para ödemek zorunda değilsiniz. En sevdiğim ücretsiz VPN’imiz Windscribe‘dir gizlilik ve güvenlik konusundaki güçlü taahhüdü ve kullanımı kolay, Ücretsiz sürüm en iyi sunucu seçimine sahip, ama size başka ücretsiz VPN’ler de önereceğiz.

Siber suçlular her gün daha büyüyor ve İnternet Servis Sağlayıcınıza (İSS) kişisel bilgileriniz için ödeme yapan reklam verenler ile web tarama alışkanlıklarınızın gizli kalmasını sağlamak hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bunlar şu anda indirebileceğiniz en iyi ücretsiz VPN’ler.

2022 için en iyi ücretsiz VPN’ler

  • ProtonVPN Ücretsiz
  • Windscribe
  • TunnelBear
  • Hide Me
  • Hotspot Shield VPN

ProtonVPN Ücretsiz

Piyasadaki birçok ücretsiz VPN hizmetinden farklı olarak, ProtonVPN’in kullanabileceğiniz veri miktarı için aylık limiti yoktur. Ayrıca, iOS veya Android akıllı telefonunuzda veya Linux, Mac veya Windows PC’nizde bir ProtonVPN istemcisi ayarlayabilirsiniz. Kaydolmak ve başlamak için bir e-posta adresi kullanabilirsiniz; ve planınızı yükseltmeniz için sizi sürekli rahatsız eden hiçbir reklam yoktur.

Bununla birlikte, bu hizmetin kullanılması söz konusu olduğunda bazı önemli dezavantajlar vardır. Kullanıcıların yalnızca bir cihazda kullanmalarına izin verilir. Ücretsiz sürümü kullanan kişiler, ücretli bir plana sahip olanlardan daha az hızlı bağlantılar alır ve ayrıca bire bir destek yoktur.

Bu sınırlamalar bir yana, ProtonVPN son derece güçlü, güvenlik odaklı bir VPN hizmetidir.

Windscribe

İnternet alışkanlıklarınızı tamamen özel tutarken yüksek miktarda veri sunan bir VPN hizmeti arıyorsanız, Windscribe size göre. Windscribe size ayda 10GB bant genişliği sunar ve Hong Kong, ABD, İngiltere ve Kanada dahil 10 yerel konumdan sunucu konumunuzu seçmenize olanak tanır.

Windscribe’a kaydolmak için anonim kalmanıza yardımcı olacak bir kullanıcı adı ve şifre oluşturacaksınız. Daha da iyisi, ziyaret ettiğiniz tüm siteler, bağlantı günlükleri ve IP damgaları, VPN sunucusundaki oturumunuzu kapattıktan sonraki üç dakika içinde silinirBu hizmet, ücretsiz bir VPN hizmeti için nadir olan sınırsız sayıda cihazı bağlamanızı sağlar. Yerleşik güvenlik duvarı ve reklam engelleyici, internette gezinmenin sadece güvenli değil aynı zamanda pop-up’lardan da uzak olmasını sağlar.

TunnelBear

Dünyanın 23 ülkesindeki sunucularla, TunnelBear’a beş adede kadar cihaz bağlayabilir ve bunları güvenli ve gizli tutmak için McAfee destekli AES 256 bit şifrelemeden yararlanabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, TunnelBear’ın özel destek personeline başvurabilir ve sorunları çözmek için sık sorulan soruları inceleyebilirsiniz.

Diğer bazı ücretsiz VPN hizmetlerinden farklı olarak, ücretsiz bir hesap kullanmayı seçerseniz trafiğiniz kısıtlanmaz. Ayrıca, TunnelBear artık kullanıcıların kaydolurken bir ad vermelerini gerektirmez ve artık kullanıcıların sunucularına kaç kez bağlandığını kaydetmez. Ücretsiz kullanıcılar aylık 500 MB‘lık bir veri sınırı ile sınırlıdır, bu da sürekli bir VPN kullanmakla ilgilenenler için yetersiz olabilir. Bununla birlikte, akıllı telefonunuz veya PC’nizi kullanarak e-posta gönderirken veya göz atarken VPN’nizden ihtiyacınız olan şey zaman zaman ek koruma sağlıyorsa, TunnelBear ideal çözümünüzdür.

Hide Me

Bazı VPN hizmetleri kullanıcı verilerinizi toplama veya web trafiği bilgilerinizi üçüncü bir tarafa satmama sözü verirken , Hide.Me en başta bu tür verileri toplamaz. Ücretsiz VPN sağlayıcıları, kullanıcılara ayda 2GB veri sunuyor ve ödeme yapan müşterileri için bağlantı hızlarınızdan ödün vermiyor.

Hem Mac hem de Windows PC, Android ve iOS ile çalışacak şekilde tasarlanmış yerel yazılımlarla VPN’nin kurulumunuzla iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz. Daha da iyisi, Hide.Me’nin ücretsiz kullanıcıları, herhangi bir sorun durumunda 7/24 teknik desteğe erişebilir ve yükseltme için ödeme yapmalarını engelleyen sinir bozucu reklamlarla uğraşmak zorunda kalmazlar . Ne yazık ki, bu faydalar bazı önemli sınırlamalarla birlikte gelir. Hide.Me’yi yalnızca bir cihazda kullanabilirsiniz , bu da tüm ailenizi korumaya çalışıyorsanız iyi bir şey değil.

Ayrıca, Hide.Me üyelerine ödeme yaparken otuzdan fazla ülkedeki sunuculara erişebilir, ücretsiz hesap sahipleri sadece Hollanda, Kanada ve Singapur’daki sunuculara erişebilir.

Bu sorunlar bir yana, Hide.Me mükemmel bir çok yönlü VPN hizmetidir. Gizliliğinizi korumak ve hala ücretsiz olarak yeterli miktarda bant genişliğine sahip olmak istiyorsanız , Hide.Me kullanabilirsiniz.

Hotspot Shield VPN

Bazı ücretsiz VPN hizmetleri size ayırdıkları bant genişliği ile çok cimri olabilirken, Hotspot Shield VPN kullanıcılara günde 500MB veya ayda 15GB sunar ve aynı anda beş cihaza kadar bağlanmanıza izin verir. Buna ek olarak, Hotspot, kullanıcıların ücretsiz hizmetlerinin premium VPN alıcıları tarafından ödendiğini ve tarama etkinliğinizin herhangi bir kaydını tutmadıklarını açıkça bilmelerini sağlar. 2018 yıllık şeffaflık raporları itibariyle Hotspot, hükümetler ve kolluk kuvvetleri de dahil olmak üzere üçüncü taraflara kullanıcıları hakkında hiçbir zaman kişisel bilgi sağlamadığını gururla iddia ediyor.

Şeffaflıkları, ücretsiz Android VPN ve iOS VPN uygulamalarının mobil kullanıcılarının reklam için Google ile sınırlı bilgi paylaşmasına izin vererek devam ediyor. Bu bilgiler, şehir düzeyinde konum verilerini, İnternet cihazınızın etkinliğini ve premium VPN mobil uygulamalarının kullanıcıları tarafından paylaşılmayan çerezleri içerir. Ücretsiz Hotspot Shield VPN kullanıcıları da, yeni sürüme geçmelerini teşvik eden reklamlar yayınlar. Aslında, ücretsiz hizmeti kullanabilmek için yedi günlük premium denemeye kaydolmanız ve kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekecektir.

Meslek hayatım boyunca edindiğim bilgileri elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım, bunun yanında güncel gelişmeler, Online eğitimler ve Pratik bilgileri vermeye devam edeceğim.
Cem BARUT

Bir Cevap Yazın