2022’deki En Özel Web Tarayıcıları

2020'deki En Özel Alternatif Web Tarayıcıları

Google Chrome tarayıcı pazarında dünya çapında % 60 ına hakim, diğer web tarayıcılarına %40 bırakıyor. Dürüst olmak gerekirse, Chrome, birden fazla cihazda kesintisiz çalışması ile gerçekten iyi bir web tarama deneyimi sunuyor.

Google Chrome sevmeyenler için alternatif var tabi gelin bu alternatiflere hep birlikte bakalım.

En İyi 10 Google Chrome Alternatifleri

  • Firefox
  • Tor Browser
  • Opera
  • Vivaldi
  • Brave
  • Torch Browser
  • Safari
  • Edge
  • Epic
  • Yandex
Firefox

Mozilla Firefox, Chrome‘a ​​hız ve gizlilik açısından en iyi alternatiftir. Gizlilik üzerinde çok daha fazla kontrol sağlar ve web üzerinde paylaştığınız verileri kontrol etmenizi sağlar. Web sitelerinin sizi izlemesini önleyen özel bir “İzleme Koruması” özelliği bulunmaktadır. Mozilla , e-posta kimliğinizin veya şifrenizin veri ihlalinde bulunması durumunda sizi hemen uyaran “ Firefox Monitor ” özelliğini yayınladı .

Kullanılabilir:  Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Tor Browser

Tor gizlilik odaklı tarayıcıları düzenli olarak kullananlar arasında oldukça popüler bir seçimdir. Bu tarayıcı, bağlantınızı çok sayıda dağıtılmış DNS Serverlardan atlatarak genel IP adresinizi gizleyebilir.

Kullanılabilir:  Windows, macOS, Linux, Android

Opera

Opera tarayıcısı çok uzun zamandır mevcut ve internette gezinmek için en iyi Chrome alternatiflerinden biri olarak duruyor. Bize hızlı arama ve sekmeli tarama gibi harika özellikler sundu. Bu Chromium tabanlı tarayıcı, kullanım açısından Chrome’a ​​benziyor ve internette gezinti yapmanıza izin veren yerleşik reklam engelleyici gibi bazı harika özellikleri içeriyor.

Kullanılabilir:  Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Vivaldi

Özelleştirilebilir UI ile bir tarayıcıya ihtiyacınız varsa, Vivaldi sizin için mükemmel bir seçenektir. Bu Chrome alternatifi, farklı tonlarda ve elbette karanlık mod içeren benzersiz temalarıyla oynamanıza izin veriyor.

En iyi bölüm, bir tema oluşturursanız bu temaların gün boyunca slayd gibi değiştirilebilmesidir. Vivaldi ayrıca uygun gördüğünüz her yere yerleştirilebilen düzenlenebilir bir kenar çubuğu sunar. Hızlı erişim için favori sohbet uygulamalarınızı, sosyal yayınlarınızı veya haber sitelerini veya başka bir web sitesini bu çubuğa ekleyebilirsiniz.

Kullanılabilir:  Windows, macOS, Linux

Brave

Chrome’a ​​harika alternatifler ararken, Brave, Mozilla projesinin kurucu ortaklarının açık kaynaklı başka bir web tarayıcısıdır. Sizi yavaşlatan ve gizliliğinizi istila eden reklamları ve izleyicileri engeller. Ama işte en iyi bölüm – tarayıcıda Brave Ödüller adı verilen bir özellik var.

Kullanılabilir:  Windows, Mac, Linux

Torch Browser

Torch, multimedya tabanlı özelliklerle yüklenen Google’ın bir başka alternatifi. Bu tarayıcı, ses veya video dosyalarını internetten kaydetmenize izin veren yerleşik bir Media Grabber’a sahiptir. Videoları indirmeyi bitirmeden önce bile Torch Player’daki videoları oynatabilirsiniz. Kolay ve hızlı indirme için yerleşik bir torrent istemcisi vardır, böylece torrentleri doğrudan tarayıcıdan yönetebilirsiniz.

Kullanılabilir: Windows

Safari

Bir iOS veya macOS kullanıcısıysanız, cihazınızda Safari yüklü zaten. Kuşkusuz, yalnızca hızlı değil, aynı zamanda güvenli olduğu için Chrome’un en iyi alternatiflerinden biridir. Apple, Safari’nin kullanıcı gizliliği özellikleri konusunda çok çalıştı. Reklam izleyicilerin internette takip etmesini otomatik olarak engeller.

Bu tarayıcı aynı zamanda videoların web sitelerinde ve web’de herhangi bir dikkat dağıtıcı olmadan içeriği okumak isteyenler için otomatik oynatılmasını önler; ‘okuma modunda’ temiz bir kullanıcı arayüzü sunar.

Kullanılabilir: iOS, macOS

Microsoft Edge

Not: Microsoft, yakında Edge’in yerini alacak Chromium tabanlı bir Edge tarayıcısı geliştiriyor.

Şimdi hala Microsoft Edge’i denemeyen Windows kullanıcıları hakkında konuşalım. Hala aklınızdaki Internet Explorer görüntüsü ile sıkışıp kalmışsanız, iki kez düşünmenizi isteyeceğim. Microsoft’un Edge IE ye benzemiyor ve IE’den daha hızlı bir tarama deneyimi sunuyor. 

Kullanılabilir:  Windows, Android, iOS

Epic

Chrome’un bir sonraki alternatifi aynı zamanda kullanıcı gizliliğine de odaklanıyor. Epic tarayıcısı Tor gibi özel bir soğan ağı kullanmasa da, gizliliğinizi genel izleme yöntemlerinden koruyabilir. İzleme, kripto incelemesi, ultrason sinyali, parmak izi ve kötü amaçlı yazılıma karşı yerleşik korumaya sahiptir.

Kullanılabilir:  Windows, Mac

Yandex

Bu Chrome alternatifi, Blink web tarayıcı motorunu kullanan Rus web arama şirketi Yandex’den geliyor. Yandex, Google’ın hemen hemen tüm alanlarında zorlu bir rekabet sağlayan Chromium tabanlı bir tarayıcıdır.

Yandex, bilgisayarlar ve sunucular arasındaki DNS trafiğini şifreleyen DNSCrypt teknolojisi gibi güvenlik özellikleri sayesinde popülerlik kazanmıştır. Açık bir WiFi ağına her bağlandığınızda iletişimi otomatik olarak şifreleyebilir.

Bu tarayıcı ayrıca Yandex güvenlik sistemiyle web sayfası güvenliğini kontrol eder ve Kaspersky anti-virus ile indirilmiş dosyaları kontrol eder. Web sayfalarını daha hızlı yüklemek için yavaş bağlantılarda Opera Turbo teknolojisini kullanır. Bunun yanı sıra, Yandex tarayıcısı Chrome Web Mağazası’ndan uzantı yüklemenize ve Opera Eklentileri kullanmanıza izin verir.

Kullanılabilir:  Windows, Mac, Linux, iOS ve Android

Kişisel Görüşüm

Her bir tarayıcının güvenlik ve multimedia alanları farklıdır, benim kullandıklarım Gizlilik için Thor, Multimedia için Torch hız için Firefox kullanıyorum sizlerin tercihi ihtiyacınıza göre değişiklik gösterecektir.

Burada belirtilen tüm tarayıcılar, 2019 ve 2020 Chrome’un en iyi alternatifleridir. Hız, gizlilik, güvenlik veya kullanım kolaylığı açısından kullanıcıların, gereksinimlerine göre yukarıdakilerden birini seçmelerini tavsiye ederim.

Bu seçenekleri denemekten çekinmeyin ve Google gibi en iyi Google Chrome alternatifleri listesindeki bir yeri hak eden başka bir iyi tarayıcı varsa, aşağıdaki yorum kutusuna önerileri yazmaktan çekinmeyin!

Meslek hayatım boyunca edindiğim bilgileri elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım, bunun yanında güncel gelişmeler, Online eğitimler ve Pratik bilgileri vermeye devam edeceğim.
Cem BARUT

Bir Cevap Yazın