Gmail den bir e-postayı Outlook ile Nasıl Yollanır?

Bir e-postayı çevrimdışı kullanım için kaydetmek veya o e-postayı birine ek olarak göndermek istiyorsanız, Gmail e-postalarınızı çevrimdışı bir EML biçiminde indirmenize olanak tanır. Henüz mobilde yapamadığınız için bunu masaüstünüzde nasıl yapacağınızı göstereceğim.

Gmail’den E-posta İndirirken Bilmeniz Gerekenler

İndirdiğiniz Gmail e-postanız EML biçiminde kaydedilir. Bu biçim Gmail ile açılamaz, ancak bu e-posta dosyalarını açmak için Outlook veya Windows Mail gibi bir masaüstü e-posta istemcisi kullanabilirsiniz.

Gmail’den Bilgisayarınıza Bir E-posta Kaydetme

E-posta indirme işlemine başlamak için önce bilgisayarınızda favori web tarayıcınızı açın ve Gmail‘i başlatın . Ardından, hesabınıza giriş yapın.

Gmail‘de indirmek istediğiniz e-postayı tıklayın. E-posta açıldığında, sağ üst köşedeki üç noktayı tıklayın.

Üç nokta menüsünde, “İletiyi İndir“i tıklayın.

Bilgisayarınızın standart “kaydet” penceresini göreceksiniz. Burada, e-postanızı kaydedeceğiniz klasörü seçin. İsteğe bağlı olarak, “Dosya Adı” alanına e-posta dosyanız için bir ad girin.

Ardından, e-postanızı kaydetmek için “Kaydet”e tıklayın.

Ve bu kadar. Artık , belirtilen klasörünüzde Gmail e-postanızın çevrimdışı bir kopyasına sahipsiniz.

İndirilen E-postayı Yeni Bir E-postada Nasıl Gönderilir?

İndirdiğiniz Gmail e-postanızı açmak için Windows’un yerleşik Posta uygulamasını, Outlook‘u veya başka bir e-posta istemcisini kullanabilirsiniz. Dosyayı Mail ile göndermek için Outlook uygulamasından Yeni e-posta demeniz gerekiyor.

Ardından, “Dosya Ekle” seçeneğini belirleyin ve ek olarak EML dosyanızı seçin.

Ardından, e-postanızı her zamanki gibi gönderin; alıcınız, indirdiğiniz Gmail e-postasının bir kopyasını alacaktır.

Bu yazım size “Gmail den bir e-postayı Outlook ile Nasıl Yollanır?” için hızlı bir bakış sağlamıştır. Herhangi bir sorunuz varsa, yorum bırakmaktan çekinmeyin.

Exit mobile version