TikTok Algoritması Nasıl Sıfırlanır? TikTok Sıfırlama

TikTok algoritması, TikTok u bu kadar popüler yapan gizli özelliğidir. Neyi sevdiğinizi çabucak anlar ve bunda son derecede iyidir. “Sizin İçin” sayfasında çıkan videoları değiştirmek için size bazı ipuçları göstereceğim.

Algoritma insanları tanımakta bu kadar iyiyse, neden onu “sıfırlamanız” gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Bazen karşınıza çıkan videolar istemediğiniz şekilde olabilir. Bunları değiştirmek isteyebilirsiniz. 

Ne yazık ki, basılacak bir “SIFIRLA” düğmesi yok. Gerçekten sıfırdan başlamanın tek yolu, yepyeni bir hesap oluşturmaktır. İyi haber şu ki, yeniden yapılandırmanıza yardımcı olmak için yapabileceğiniz bazı ayarlar var.

TikTok Önbelleği Temizle

Yapabileceğimiz ilk şey, hesabınızın önbelleğini temizlemek. “Önbellek“, gelecekte kolay erişim için verileri ve izleme tercihlerinizi depolayan bir yazılım özelliğidir. Öncelikle TikTok uygulamasını açın ve profil sekmesine gidin.

Ardından, üst köşedeki Üç çizgi menü simgesine dokunun.

Alt tarafta açılan menüden “Ayarlar ve Gizlilik”i seçin.

Önbellek & Hücresel Veri” bölümünden “Alan Açın” seçeneğine tıklayın.

Son olarak, “Önbellek”in yanındaki “Temizle”ye dokunun.

Tiktok “Beğenmeme” Özelliğini Kullanma

Videoları “beğenmeyebileceğinizi” de biliyor muydunuz? “beğenmeme” bir düğme şeklinde değil, ancak TikTok‘a “Sizin İçin” sayfanızda görünen videolarla ilgilenmediğinizi söyleyebilir ve Algoritmanızı kendiniz oluşturabilirsiniz.

Sizin İçin” sayfasından bir videonun boş bir alanına 2-3 Saniye basılı tutmanız gerekiyor.

Bir menü açılır ve “İlgilenmiyorum”u seçebilirsiniz.

Böylelikle istemediğiniz ve ilginizi çekmeyen videoları TikTok a bildirebilirsiniz ve karşınıza bu ve benzeri videolar artık çıkmayacaktır.

Hepsi bu kadar. Bu hileler, TikTok‘u ilk kullanımınıza döndürmeyecek, ancak zamanla algoritmanın gidişatını değiştirmeye yardımcı olacaklar.

Bu yazım size “TikTok Algoritması Nasıl Sıfırlanır?” için hızlı bir bakış sağlamıştır. Herhangi bir sorunuz varsa, yorum bırakmaktan çekinmeyin.

Exit mobile version