PowerPoint Slayt Gösterisi Nasıl Başlatılır

Masaüstünüzde bir PowerPoint slayt gösterisi başlatmak için slayt gösterinizi açın ve “Slayt Gösterisi” sekmesinde “Başlat“ı tıklayın. Web uygulamasını kullanıyorsanız “Slayt Gösterisi” sekmesinde “Baştan” seçeneğini seçin. Mobil cihazlarda ekranınızın üst kısmındaki Monitör simgesine dokunmanız yeterlidir.

PowerPoint’in masaüstü uygulamasında bir slayt gösterisini oynatmak için tek yapmanız gereken bir seçeneğe tıklamak veya klavyenizdeki bir kısayola basmaktır .

Sununuzu PowerPoint ile açarak süreci başlatın. Ardından uygulamanın üst kısmındaki şeritte “Slayt Gösterisi” sekmesini seçin.

Slayt Gösterisi” sekmesinde, “Slayt Gösterisini Başlat” bölümünde “Baştan” seçeneğini seçin (veya F5 tuşuna basın). Artık sunumunuz ilk slayttan itibaren oynatılacak.

Slayt gösterisini geçerli slaytınızdan başlatmak istiyorsanız “Geçerli Slayttan” seçeneğini seçin. Alternatif olarak klavyenizde Shift+F5 tuşlarına da basabilirsiniz.

Alternatif olarak slayt gösterinizi görüntülerken aşağıdaki klavye kısayollarını kullanabilirsiniz:

  • Ara Çubuğu veya Sağ Ok Düğmesi: Sunumdaki sonraki slayda gidin.
  • Sol Ok Düğmesi: Sunumdaki önceki slayda gidin.
  • Esc: Gösteriyi sonlandırın.
  • W: Geçerli slaydınızı gizleyin ve beyaz bir ekran görüntüleyin. Slayt içeriğini geri getirmek için aynı tuşa tekrar basın.
  • B: Geçerli slaydınızı gizleyin ve siyah bir ekran görüntüleyin. Aynı düğmeye basarak slaydın içeriğine geri dönün.
  • Ctrl+Sol Fare Düğmesi: Slaytlarınızdaki nesneleri işaret etmek için lazer nokta aracını etkinleştirin.
  • Ctrl+P: Gösteriniz sırasında slaydınızın içeriğine açıklama eklemek için kalem aracını başlatın. Gösteriyi bitirdiğinizde bu ek açıklamaları saklamak isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.
  • Ctrl+i: Slaytlarınızdaki öğeleri vurgulamak için vurgulayıcı aracına erişin.

Sunum sırasında belirli bir slayda atlamak isterseniz klavyenizde o slaydın numarasına basın ve Enter tuşuna basın. Örneğin, o slayda hızlı bir şekilde erişmek için 12‘ye basın ve Enter‘a basın.

Bu seçeneklerle bir slayt gösterisi başlatabilir ve tam olarak istediğiniz gibi oynatılmasını sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version