Microsoft PowerPoint Klavye Kısayolları

Microsoft PowerPoint aşina olsanız bile, işinizi hızlandırmak ve genellikle işleri daha kolay hale getirmek için kullanabileceğiniz klavye kısayollarının sayısı ve çeşitliliği sizi şaşırtabilir.

Herkesin ihtiyaçları farklıdır, bu yüzden bazıları sizin için daha yararlı olacaktır. Ayrıca listeyi temiz ve basit tutmaya çalıştım.

Ayrıca, kısayollar listem oldukça uzun olsa da, hiçbir şekilde PowerPoint’te mevcut olan tüm klavye kombinasyonlarının tam listesi değildir. Daha genel olarak yararlı kısayollara tutmaya çalıştım. Bu nedenle, kullandığınız PowerPoint sürümü ne olursa olsun yardımcı olacaktır.

Kısa Not : Aşağıdaki kısayolları kullanarak klavye kombinasyonlarını sunuyorum. + (Artı) bu tuşlara birlikte basmanız gerektiği anlamına gelir.  (Virgül) tuşlara sırayla basmanız gerektiği anlamına gelir. Yani, örneğin, “Ctrl + N”, Ctrl tuşuna basarken N tuşunu basılı tutup her iki tuşa da basmayı ifade eder. Diğer taraftan, “Alt + N, P”, Alt tuşunu basılı tutmanız, N tuşuna basmanız, N tuşunu serbest bırakmanız, P tuşuna basmanız ve daha sonra tüm tuşları bırakmanız gerektiği anlamına gelir.

Genel Microsoft PowerPoint Program Kısayolları

İlk olarak, sunumlar arasında açılış, kapanış ve geçiş yapmak için bazı genel klavye kısayollarını inceleyelim.

Metin Nesneler ve Slaytlar Seçme ve Gezinme

Metin kutuları içindeki metinleri seçmek için hızlı ve kolay yollar.

Biçimlendirme ve Düzenleme

Aşağıdaki klavye kısayolları size zaman kazandırır, böylelikle düzenleme ve biçimlendirme yapabilirsiniz!

Slayt Gösterisi Kısayolları

Bir sunum yapmaya hazır olduğunuzda, aşağıdaki klavye kombinasyonları kullanışlı olabilir.

Klavye kısayollarını ne kadar çok kullanırsanız, hatırlamak o kadar kolay olur. Ve hiç kimse hepsini ezberlemenizi beklemiyor. Klavye kısayollarıyla ilgili daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var? Yardım’a istediğiniz zaman F1 tuşuna basarak ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version