Site icon

Google Floom Dünyanın Diğer Tarafında Ne Var?

Google Floom , Dünyanın Diğer Tarafında Ne Var?

Google Floom kelimenin tam anlamıyla doğrudan dünyanın her yerinde görmenizi sağlayan yeni bir karma gerçeklik uygulamasıdır. Uygulama  çeşitli sanal ve artırılmış gerçeklik deneylerini gerçekleştiren deneysel WebXR platformuna dayanmaktadır. Şimdilik yalnızca Android Chrome’da çalışıyor, ancak onu kullanarak, uygulamanın sizin için oluşturduğu sanal tünellerden dünyanın diğer ucunu tam anlamıyla görebilirsiniz.

Floom yalnızca Android Chrome‘da çalışan bir mobil site üzerinden çalışır. Siteyi açtığınızda, GPS koordinatlarınızı okumanızı ve kameranızı kullanmayı içeren bir dizi izin ister.

Bunları etkinleştirdikten sonra yapmanız gereken, kamerayı açmak, yere doğrultmak ve kameranın etrafınızdaki alanı okuması için biraz dolaşmaktır. Okunduğunda, Floom koordinatlarınızı okuyacak ve koordinatlarınızın diğer ucuna doğrudan dünya üzerinden bir tünel oluşturacaktır.

Daha sonra sizden dünyanın diğer ucunda neler olduğuna dair bir tünel görünümü açacak ve ardından diğer uçtaki yerin bir Google Earth görünümünü açılacaktır.

Floom şu anda yalnızca mobil cihazlarda çalışıyor ve size dünya genelinde AR görünümü sunan ilginç bir uygulamadır.

Umarım bu yazım size “Google Floom , Dünyanın Diğer Tarafında Ne Var?” için hızlı bir bakış sağlamıştır. Herhangi bir sorunuz varsa, yorum bırakmaktan çekinmeyin.

Exit mobile version