2018 Yılının En İyi 10 Torrent Sitesi

Her ne kadar torrent siteleri telif hakkıyla korunan içeriğin önemli bir kısmına ev sahipliği yapıyor olsa da. BitTorrent ağı, korsanlığın yayılması için önemli bir ağ oluşturuyor. Telif hakkı yasalarını ihlal eden içeriğe bağlantı oluşturmayan birçok Torrent bulabilirsiniz.

İşte 2018 için en iyi 10 Torrent sitesinin listesi:

1-  ThePirateBay.org

Alexa Sıra: 83

Bilinen içerik: İçerik kategorisinde Torrentler.

The Pirate Bay, dünyanın ilk torrent dosyası barındıran web sitelerinden biridir. 2017 yılı için TPB, dünyanın en iyi torrent web sitelerinin başında gelmektedir.

 

2- Rarbg.to

Alexa Rank: 277

Bilinen içerik : Çeşitli içerik türlerinde Torrentler.

Torrent dosyalarını TV şovları, filmler gibi çeşitli kategoriler bulunuyor. Rarbg 2008’de kuruldu ve o zamandan beri son birkaç yıla kadar neredeyse bilinmiyordu. 2009 yılı içinde yasal olarak kapatıldıktan yaklaşık bir hafta sonra yeniden açıldı ve şimdi Rarbg dünyanın en çok ziyaret edilen torrent web sitelerinden biri haline geldi.

 

3-  Extratorrent.cc

Alexa Rank: 297

Bilinen içerik : Çeşitli içerik türlerinde Torrentler.

Benimde en çok tercih ettiğim Torrent sitesi olan Extratorrent 2017’nin en çok aranan 10 torrent web sitesinde yer aldı. Telif hakkıyla korunan içeriğe dikkat çeken çok sayıda torrent bağlantısına ev sahipliği yapan Extratorrent, birkaç kez alan adı değişiklikleri yaptı ancak buna rağmen zirveden hiç inmedi.

 

4- YTS.ag

Alexa Sıra: 304

Bilinen içerik: Film torrentleri.

Daha önce YIFY olarak bilinen bu torrent arama motoru, çoğunlukla telif hakkıyla korunan film torrentlerini barındırıyor.

 

5- 1337x.to

Alexa Rank: 760

Bilinen içerik : Çeşitli içerik türlerinde Torrentler.

1337x  2007’de kuruldu, Bu web sitesinin grafik açısından zenginWeb sitesi günlük olarak aktif olarak güncelleniyor. 1337x, telif hakkıyla korunan içeriğe sahip.

 

6- TorrentProject.se

Alexa Rank: 797

Bilinen içerik: Torrentz’e alternatif

Torrent Project torrent arama motorudur. Torrentz.org’un torrent sitesi tarafından yapılan aynı işi yapar , başka bir deyişle The Pirate Bay gibi diğer web sitelerini tarar ve oradaki torrentleri indeksler .

 

7- EZTV.ag

Alexa Rank: 1566

Bilinen içerik: Eğlence içeriğiyle ilgili torrentler, özellikle film torrentleri ve TV torrentleri

EZTV, TPB ve KickAss Torrents gibi diğer popüler torrent sitelerinde çalışan bir yayın grubu.  Site KickAss’ın kullanımdan kaldırılmasından sonra kendi torrent endeksleme web sitesi ile geldi.

 

8- Limetorrents.cc

Alexa Rank: 2053

Bilinen içerik : Çeşitli içerik türlerinde Torrentler.

Filmler, müzik, TV şovları, oyunlar ve yetişkinlere yönelik içerikle ilgili torrentleri endeksleyen ve bu tür web sitelerinin ardından dünya çapında telif hakkı gözlemcileri nin gözlemi altında, Düzenli olarak güncellenen Limetorrents, otomatik olarak oluşturulmuş en iyi torrentler ve en yeni torrentler gibi bölümler içeriyor.

 

9- IsoHunt.to

Alexa Rank: 2882

Bilinen içerik : Çeşitli içerik türlerinde Torrentler.

20125 yılında IsoHont korsan içeriğe sahip olduğunu kabul etti, yaklaşık 14 petabayt’lık bir içeriğe sahipti ve 2013 yılında IsoHunt’un kapatılmasına yol açtı, IsoHunt.to alanı şimdi orijinal IsoHunt’ın yerini alıyor.

 

10- Torlock.com

Alexa Rank: 3829

Bilinen içerik : Çeşitli içerik türlerinde Torrentler.

Torrent listemizde en popüler 10 torrent sitesinin sonuncusu Torlock’dur. Tıpkı 1337x gibi Torlock da görünüm bakımından çok iyi hazırlanmış. Torrent sitesi, değişen içerik kategorilerinin 3 milyondan fazla torrent barındırır.

 

Önemli Bilgilendirme: Telif hakları yasası gereğince artık ülkemizde de korsan yayınlarla mücadele önemli derecede artmıştır, Torrent sitelerinden indireceğiniz her Film veya müzik telif haklarını almış olmasına dikkat edin, bedava film izleyeceğim diyerek binlerce TL ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Meslek hayatım boyunca edindiğim bilgileri elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım, bunun yanında güncel gelişmeler, Online eğitimler ve Pratik bilgileri vermeye devam edeceğim.
Cem BARUT

Bir Cevap Yazın